Ögonbrynspenna

Vackert formade ögonbryn kan göra underverk för ett ansikte och sägs faktiskt ge ett mindre ”face lift”. Brynen spelar ju en viktig roll i hur den utgör själva inramningen av våra ögon, men får ändå oförtjänt lite uppmärksamhet.

Man bör försöka behålla deras naturliga form, och plocka så lite som möjligt. Många tänker ”måsvingar” när de står med pincetten i hand, och det stämmer att en något högre punkt i brynets yttre vinkel bidrar mycket till det berömda lyftet. För att förfina dem ytterligare används en ögonbrynspenna. Färgen på pennan bör ligga så nära den naturliga färgen som möjligt, för att inte ge intryck av ett ”ritat” bryn. Vill man inte riskera att det ser för målat ut finns det även ögonbrynsskuggor, som brukar ge ett mjukare resultat.

Köpa ögonbrynspennor

Du kan köpa ögonbrynspennor hos följande nätbutiker:

5 comments

 1. Jag har aldrig noppat mina ögonbryn, alltid tyckt att det känts onödigt på nåt sätt. Men nu vill jag prova att få lite finare form på dem, och då undrar jag vad är viktigt att tänka på?? Vad gör jag om jag råkar ta för mycket?? tacksam för svar

  1. Fia: Att plocka sina ögonbryn till en jämn och naturlig form är inte alltid det lättaste, men övning ger färdighet och ett par välansade bryn kan göra under för ditt utseende. Det viktigaste att tänka på är att ta det lugnt, och hellre plocka för lite än för mycket.

   Rent praktiskt kan det vara en god idé att måla under ögonbrynen med en vit ögonskugga, för att lättare kunna se vilka strån som ska bort. Plocka sedan underifrån, och var försiktig med att plocka för långt ut mot tinningarna. Dra ut stråna medhårs, så får du med dig roten och det gör dessutom mindre ont.

   Är man ovan att noppa kan det göra lite ont – detta åtgärdas genom att tillfälligt bedöva huden med en isbit inlindad i en handduk. Om du råkar plocka för mycket – hejda dina impulser att försöka noppa det jämnt och gå istället till ett proffs för hjälp. Medan du väntar på att stråna ska växa ut igen är det guld värt att kunna fylla i konturerna på dina bryn med en ögonbrynspenna eller skugga.

 2. tycker det är så jobbigt svårt att måla mina bryn snyggt och jämt. har länge plockat mina bryn rikligt och målat en så kallade franska bryn, vilket innebär endast en tunn tunn båge. nu vill jag låta mina växa men har svårt att låta dem växa för jag är där och noppar bort de hår som kommer för brynen växer extremt sakta på mig. hur lång tid tar det innan mina bryn vuxit ut igen?? någon som själv varit i denna sits som vet det??

  1. Hej Sara!
   Ögonbrynen kan (tyvärr) ta ganska lång tid på sig att växa ut, efter en period av alltför kraftigt noppande. Det finns dock speciella brynserum som är utformade för att öka hårväxten lokalt. Under tiden kan du satsa på att med hjälp av en välvässad brynpenna förstärka dig ett par kraftigare vingar – se då till att välja en nyans så nära din naturliga som möjligt!
   Lycka till!

 3. Ja, har använt brynserumet från Xbrow flera veckor utan att det hänt nåt. Samma sak med ögonfransarna fast då använder jag Xlash. Jag har använt serumet för ögonfransarna i snart 5 månader. Inget har växt nånting. Det har blivit dyrt för mig, känns tråkigt att betala för nåt som inte funkar, men hela tiden har jag varit rädd för att sluta för jag får för mig att kanske det händer nåt om en vecka?? Lite tråkigt. Vilket serum kan ni rekommendera? Kanske funkar andra serum på mig men inte just de från Xlash/Xbrow.
  Nån annan som varit med om att ha använt serumet i 5 månader och fransarna inte har växt nåt?? Eller är det ovanligt?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *