Progressiva linser

Progressiva linser fungerar på samma sätt som progressiva glasögon, det vill säga justerar synskärpan för den som drabbats av presbyopi / ålderssynthet. Kontaktlinser ger dock en något mjukare övergång när ögat omställer sig vid seende på olika avstånd. Detta gör att man inte behöver göra onaturliga rörelser med huvudet för att se klart.

Styrkorna ligger ordnade koncentriskt, där styrkan för syn på nära håll oftast finns i mitten. Där den inre halvan av linsen övergår i den yttre är bilden skarp, trots att det läge man fokuserar på varken ligger långt bort eller alldeles intill. Det finns inte heller några linjer inom synfältet som stör när man fokuserar blicken framåt. Progressiva linser finns både som engångs- och månadslinser. Folk som väljer denna typ av linser brukar bland annat motivera det med att man på så vis slipper bära med sig ett par läsglasögon, som är lätta att tappa bort.

Hitta och köpa progressiva linser på nätet

Det är inte alla optikbutiker som specifikt har en kategori eller möjligheten att söka efter progressiva kontaktlinser men här hittar du två:

2 comments

    1. Exakt hur mycket det rör sig om är svårt att säga – ett tips är att surfa runt lite och jämföra olika priser. Bl.a. lensstore.se erbjuder bra priser och möjlighet att jämföra olika märken.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *