Helårslinser och halvårslinser

Helårslinser och halvårslinser används som namnet antyder i ett hel- eller halvår. Denna typ av linser tar man ur och rengör varje dag, i likhet med månadslinser. De finns i många olika styrkor, fler än vad andra linstyper gör. Idag är det dock mer sällsynt med hel- och halvårslinser än vad det var förr, då de ibland kunde vara den enda lösningen för en person med ett lite svårare synfel. Numera ersätts de, av olika anledningar, mer och mer av veckolinser och månadslinser.

Fördelar med hel- och halvårslinser är att de ofta är lätta att hantera, och att de håller bra. En nackdel är att det kan stå en dyrt om man skulle slarva och råka tappa bort en av linserna. Rengöringen bör också vara noggrant utförd, eftersom en proteinbeläggning här har längre tid på sig att bildas och få fäste.

Köpa helårslinser eller halvårslinser

Eftersom hel- och halvårslinser blir alltmer ovanliga så ingår de sällan i utbudet av kontaktlinser på nätet. Kolla istället med din optiker hur du ska gå tillväga för att köpa denna typ av kontaktlins.

3 comments

    1. En sådan beläggning innebär att kroppsegna proteiner fastnar på linsen, vilket ofta kan irritera slemhinnan under ögonlocket. Detta leder i sin tur till att linserna känns obekväma att bära. Mycket riktigt kan även kontrastseendet bli sämre, och synen överlag lite luddig och oskarp.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *