Endagslinser

Passar om man bara använder kontaktlinser i speciella situationer, samt om man vill slippa hålla på med linsfodral och linsvätska. Att inte vara beroende av sådana attiraljer gör endagslinserna attraktiva för människor med ett aktivt och/eller kringresande liv. Tillhör man dem som bara vill använda linserna då och då, till exempel på fest eller som ett alternativ till glasögon, kan man spara mycket pengar genom att satsa på endagslinser istället för månadslinser som ju har ett bäst före-datum.

Då pollen och damm gärna fastnar på linserna kan endagslinser vara det optimala alternativet för allergiker, eftersom linserna slängs vid dagens slut. Ett annat plus är att någon synnedsättande beläggning, som normalt bildas av ämnen i den naturliga tårvätskan, sällan hinner uppstå på linsen. Dessutom minskar risken för irritationer som i sin tur kan påverka cornea. Endagslinser finns anpassade för i princip alla synfel, utom de svåraste där en väldigt hög styrka är nödvändig. De finns också i diverse färgade varianter, då utan någon styrka alls.

Köpa endagslinser

Här kan du köpa billiga och bra endagslinser på nätet:

  • Lensway – har både nöjdhetsgaranti (pengarna tillbaka om du inte är nöjd) och lägsta pris-garanti.
  • Synfel.se – Ofta 50% lägre pris än hos optikern
http://www.ogonupplysningen.se/till/lensway-

2 comments

    1. Ögonen återfuktas annorlunda när vi blundar. När vi gör det utan linser är det inga problem, men med linser i finns risken att ögonen blir torra. Det kanske du har märkt när du vaknar. Detta ökar risken för bland annat mekanisk förslitning och infektion. Att glömma linserna över natten är ingen katastrof, men att göra det gång på gång kan leda till problem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *