Dygnet runt-linser

Dygnet runt-linser innehåller silikonhydrogel vilket gör att man kan sova med dem i, eftersom materialet låter ögonen få tillräckligt med syre. Silikonet är samtidigt hållbart nog att tåla det slitage som kommer med ett långvarigt non stop-bruk. Linserna ska nämligen kunna användas dygnet runt i upp till en månad – därefter är det dags att skaffa ett nytt par.

Hur länge man kan bära sina dygnet runt-linser varierar dock från person till person. Det bästa är att rådgöra med sin optiker och tillsammans med denne utforma ett personligt bärschema. Orsaken till detta är att allas ögon inte alltid mår bra av att bära samma linser under en lång period – det som avgör är hur stor proteinbeläggning som bildas på linsen. Annars passar dygnet runt-linser om man av någon anledning, till exempel torr luft eller ålder, har torra ögon. Fördelar är också att man slipper den dagliga rengöringen av linserna, samt att man ser lika bra som på dagen som om man skulle behöva gå upp på natten.

Köpa dygnet runt-linser

Här kan du köpa billiga och bra dygnet runt-linser:

  • Lensway – har både nöjdhetsgaranti och lägsta priset-garanti
  • Synfel.se – ofta 50 % billigare än hos optikern

2 comments

  1. Varför är det bättre för torra ögon att ha linserna i hela tiden istället för att ta ut dem och låta ögonen lufta och vila?

    1. Håller man på och tar i och ur sina linser blir de lättare smutsiga än om de sitter i hela tiden, även om man tvättar dem med linsvätska. Så länge du inte känner av grusighet eller dylikt i ögonen kan du utan problem ha i dina dygnetrunt-linser 24/7!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *