Bifokala linser

Bifokala linser är utformade på så vis att de till största delen gör att man ser bra på långt håll, men de har också ett mindre område med en annan styrka. Detta område används till att se saker bra på nära håll (t.ex. då man ska läsa). Man kan säga att bifokala linser är kontaktlinsernas svar på läsglasögon. Precis som läsglasögon är de nämligen slipade så att den övre delen av linsen korrigerar närsynthet, och den undre delen översynthet. Övergången mellan de båda styrkorna är givetvis gjord så att den ska passera så obemärkt förbi som möjligt.

När man ska skaffa sig bifokala linser bör man ta hänsyn dels till storleken på pupillerna, dels till styrkan på synfelet. Det är också extra viktigt att ha ett personligt recept skrivet av en optiker. Där anges den styrka, diameter och baskurva som krävs för att de bifokala linsernas respektive styrkor ska passa just de egna behoven. Utöver detta bör man få information om hur länge det är lämpligt att man använder sina linser innan det är dags att skaffa nya. Bifokala linser finns idag både som endags- och månadslinser.

Köpa bifokala linser på nätet

Eftersom bifokala linser oftast är en typ av endagsliner eller månadslinser så hittar man dem oftast under denna kategori hos optikbutikerna på nätet. Man kan söka på ”bifokala” eller ”bifocal” hos respektive butiks sökfunktion och hitta dem denna väg också.

  • Lensway – söklistning för bifokala linser
  • Lenson – kategori för bifokala linser

2 comments

    1. Många optiker är egenföretagare, medan andra jobbar i en butik. Sök på internet eller i telefonkatalogen för att finna en optiker nära dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *