Läsglasögon

Blir man trött och irriterad i ögonen när man läser kan man överväga att skaffa läsglasögon. Denna typ är vanlig hos 40- och 50-åringar, hos vilka linsen har börjat bli mindre elastisk och därmed ackommoderar sämre. Bärare av läsglasögon använder dem ofta i långt fler situationer än enbart läsning. Skarp syn krävs vid många andra tillfällen, exempelvis när man syr eller är och handlar och behöver kunna se vad varorna kostar.

Läsglasögon blir ofta till en accessoar som vilken väska eller ring som helst, så satsa på ett snyggt par av kvalitet som tål lite slit och släng. Eftersom läsglasögon används mer frekvent än vanliga glasögon bör man ändå se till att försöka ta väl hand om dem. Små saker som att rengöra dem regelbundet, förvara dem i ett fodral samt sätta på sig bågarna med båda händerna, kan förlänga deras livslängd avsevärt.

Undvik också att lägga dem med glasen nedåt, så minskar risken för repor. Även putsning med klädesplagg kan orsaka repor, på grund av små partiklar som kan ha fastnat i plagget. Ett gott råd är också att skaffa ett par utan rörliga nässadlar om man har för vana att skjuta upp glasögonen i pannan då och då. Där kan nämligen nässadlarna fastna i håret och lossna.

Köpa läsglasögon

Du kan köpa läsglasögon på nätet hos tex:

  • Lensway – Man väljer glas i samband med köp och kan då välja läsglasögon. Det finns ingen speciell kategori för just läsglasögon annars.
  • Optikbutiken – Även här finns ingen specifik kategori för just läsglasögon men man ser för varje glasögonpar om de har glas för just läsglasögon.
  • Synfel.se – ett litet urval

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *