Arbetsglasögon (terminalglasögon)

Arbetsglasögon kallas även terminalglasögon, och syftar till att avlasta ögonen vid arbete framför en bildskärm. Detta gör de genom att ha en styrka som är individuellt anpassad efter ögonens avstånd till skärmen. Sitter man framför datorn flera timmar varje dag, så kan det vara en god idé att skaffa sig ett par arbetsglasögon. De kommer att underlätta arbetet genom att göra seendet mer bekvämt.

Arbetsglasögon är ett ganska vitt begrepp, och kan lika gärna syfta på ett par enkelslipade glas som ett par rejält mycket mer avancerade. När det gäller de som är avsedda att användas vid arbete framför bildskärm brukar man dock huvudsakligen tala om enstyrke-, närprogressiva, rumsprogressiva samt ergonomiska glas. Det finns en lag som gör att man kan ha rätt att få glasögonen bekostade av sin arbetsgivare. För att dra nytta av den ska man dock uppfylla vissa krav, som till exempel minst en timmes arbete framför bildskärm om dagen.

Köpa arbetsglasögon

Du kan köpa arbetsglasögon på nätet på de vanligaste optikbutikerna. Vanligtvis har de ingen specifik kategori för just arbetsglasögon utan man börjar med att välja bågar och sen väljer man glas specifikt för arbetsglasögonändamål.

  • Lensway – har lägsta pris-garanti och nöjd kund-garanti
  • Optikbutiken – stort urval och lätt att välja

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *